Метою Конгресу, участь у якому взяли урядовці та понад 4000 представників м’ясної галузі, серед яких провідні тваринники, постачальники м’яса, виробники м’ясних продуктів та обладнання для пакування, зберігання і приготування м’ясної продукції, був обмін досвідом задля вироблення спільних підходів до нарощування темпів розвитку галузі тваринництва, а також встановлення прямих ділових контактів між виробниками та споживачами м’ясної продукції.
В ході бесіди з Генеральним координатором питань тваринництва Міністерства аграрної політики, тваринництва, сільського розвитку, рибальства і продовольства Мексики Ф. Г. Тревіньо та Президентом Мексиканської асоціації розведення великої рогатої худоби Я. Г. Курі керівник дипустанови обговорив шляхи та перспективи співпраці між Мексикою та Україною у сфері тваринництва, зокрема щодо налагодження імпортно-експортних поставок м’ясної продукції між двома країнами.
Перемовини виявили необхідність проведення додаткових зустрічей у ближчій перспективі для деталізації умов і визначення пріоритетів співробітництва між Україною та Мексикою в аграрній галузі, зокрема у секторі м’ясного тваринництва.